Despre Noi

Fisa informativa

DESCRIERE

Smoky, este un ventilator eolian fabricat din inox, axa de rotatie a turbinei este montata pe un suport, unde la baza se sprijina pe o bila de rulment, iar la partea superioara este montat un rulment dublu capsulat, care are rol de ghidare si fixare. Executam turbine Smoky din tabla de inox, tabla zincata, tabla de cupru si din tabla vopsita la culoarea acoperisului: rosu, maro, albastru, etc.

CUM FUNCTIONEAZA

Se monteaza pe cosul de fum (horn) sau pe tubulatura de ventilatie a baii, bucatariei, beciului, camarei in exteriorul cladirii. La adierea vantului sau datorita diferentei de temperatura sau de presiune intre interior si exterior, turbina se roteste; in momentul punerii in miscare a ventilatorului, se creaza o depresiune la nivelul sectiunii de evacuare, determinand aspiratia gazelor arse sau a aerului viciat din incaperile mai sus enumerate.

UTILIZARE

Smoky este folosit cu succes pe hornuri, pentru evacuarea eficienta a fumului si al gazelor arse, deasemeni este folosit la ventilarea spatiilor de depozitare al alimentelor (beciuri), al bailor, podurilor caselor sau diverselor constructii, ventilarea acoperisurilor cladirilor, se pot utiliza pe cosurile de fum al centralelor termice pe gaz natural, carbune sau lemne.

Recomandam SMOKY pentru:
Seminee
Sobe de teracota
Centrale termice
Sobe clasice
Aerisirea bailor, beciurilor, podurilor caselor, bucatariilor
Ventilarea acoperisurilor din tabla tip tigla pentru evitarea condensului.

AVANTAJE

• Functioneaza fara costuri energetice, folosind forta vantului sau proprietatile de curgere ale aerului (diferentele de Presiune, Volum sau Temperatura).
• Evita asfixiile si intoxicatiile cu monoxid sau dioxid de carbon sau cu alte gaze arse, nocive pentru viata omului.
• Prin tirajul marit asigurat pe toata perioada anului impiedica formarea condensului pe interiorul cosurilor de fum, gurilor de ventilatie sau aerisire.
• Impiedica patrunderea ploii in interiorul hornurilor sau tubulaturilor de ventilatie.
• Impiedica pasarile sa-si faca cuib, fiind in miscare pasarile nu se apropie de lucruri in miscare, mai mult distanta dintre pale nu permite nici patrunderea vrabiilor.
• Elimina aciditatea gazelor arse din hornurile confectionate din caramida sau alte materiale din zidarie.
• Mareste tirajul cosurilor de fum, impiedicand depunerea funinginii in strat gros.

CONCLUZII

Smoky a fost testat la UNIVERSITATEA TRANSILVANIA din BRASOV, Facultatea de Mecanica, Catedra de Termotehnica si Mecanica Fluidelor. Acest ventilator eolian a fost apreciat pentru eficienta sa, concluziile studiului confirma utilitatea acestei turbine:
“… Sistemul se dovedeste a fi util mai ales in situatiile de vant in rafale.”
“… La viteza maxima testata 106 Km/ora nu s-au evidentiat deformari ale paletajului turbinei.”
“… Aspiratia gazelor arse, evita aparitia situatiilor in care gazele arse nu ar fi evacuate, protejand viata persoanelor din aceste spatii.”

Caracteristici

Caracteristici

Masuratori preliminarii pe un sistem Real de evacuare a gazelor de ardere, au relevat faptul ca la o viteza a vantului de 1,8 m/s, debitul de gaze de ardere evacuate a crescut cu 8%, utilizand o turbina Smoky.

Un prim avantaj il reprezinta faptul ca nu este consumator de energie, ventileaza sau evacueaza gazele arse sau aerul viciat doar datorita miscarii maselor de aer.

Asigura necesarul de aer proaspat in spatiile de relaxare, de munca sau de locuit.

Este ventilatorul cel mai ieftin d.p.d.v. of al consumului de energie si care nu implica costuri decat de intretinere. Ventilatia naturala eficienta creeaza un flux al aerului din interiorul cladirii care minimizeaza nevoia suplimentarii cu un sistem de ventilatie mecanic, ceea ce reduce costurile operationale ale unei cladiri si creste durabilitatea acesteia.

Ventilatia naturala este influentata de presiunea de flotabilitate (efectul de stiva) si de presiunea vantului. Pentru cele mai multe cladiri, forta vantului poate depasi ventilatia naturala data de cresterea vitezei vantului cu peste 3 – 6 m/h. Cand are loc un incendiu in spatiu inchis mare, cum ar fi: o sala de teatru, o sala de concert sau alt spatiu in care sunt prezente peste 1500 de persoane, fumul se aduna in cea mai mare parte la nivelul tavanului.

Pentru a se asigura ca acest fum nu impiedica evacuarea oamenilor, proiectantii cladirilor tin cont de managementul sistemelor de aerisire in care sunt prevazute ventilatoare sau imbunatatiri ale ventilatiei naturale. Cu toate acestea, in cazul in care locurile de evacuare nu sunt suficiente si nu au presiuni negative externe, flotabilitatea fumului fierbinte singura, nu poate fi suficienta pentru a evacua fumul din cladire.

Pentru aceast motiv, trebuie folosita ventilatia naturala sau un sistem de imbunatatire a acesteia.

Deoarece este simpla si robusta, utilizarea ventilatiei naturale pentru evacuarea fumului este o practica comuna in toata lumea. Bazându-se pe tendinţa naturală a fumului cald să se ridice si sa iasa din clădire prin orice deschidere disponibila, nevoia de ventilare mecanica este redusa sau eliminata. In plus dimensionarea hornului nu are o relevanta pentru multa lume inclusiv pentru constructori, mai ales ca pentru un focar mai mare avem nevoie de un diametru de evacuare mai mare.

Cu toate acestea fortele vantului nu sunt luate in considerare, reprezentand o preocupare critica intr-un sistem de evacuare a fumului; deoarece vantul poate influenta sensul de curgere al fumului, poate impinge fumul inapoi in cladire.

Cu ajutorul ventilatorului eolian Smoky imbunatatim sistemul de ventilatie naturala atat in conditii de vant precum si in cazul presiunilor atmosferice scazute.

Prin combinarea avantajelor ventilatorului Smoky cu ventilatia naturala si efectele vantului in aer liber putem ajuta la proiectarea unui sistem eficient de evacuare atat in conditii normale cat si in conditii de vant.

0
    0
    Cosul tau
    Cosul tau este golInapoi in magazin