Intrebari

Cand nu bate vantul?

Apara hornul de ploaie, impiedica patrunderea pasarilor sa-si faca cuib iar aspectul decorativ nu este de neglijat. Au fost cazuri cand vantul s-a intensificat cateva ore, suficient pentru a stinge focul in vatra, in acest timp Smoky a evacuat gazele arse sau gazul natural, inainte ca inevitabilul sa se produca.

De ce am nevoie tocmai eu?

Elimina teoria conform careia: ”Mie nu mi se intampla niciodata!”. Alteori proverbele sunt cele mai bune ca raspuns. Exista cazuri cand case vechi din lemn, cu cosul defect prin care mai iesea cate o scanteie prin podul casei, nu s-a intamplat nimic (“merge si asa!!”). Au existat si cazuri cand case noi cu cosuri de fum noi si moderne au fost transformate in scrum, din nefericire. Cazurile cand Smoky sau dispozitive asemanatoare au salvat vieti sau au fost utile constructiilor in care locuim sau ne desfasuram activitatea au fost numeroase, dar nu au fost consemnate pentru ca nu au produs pagube sau pierderi de vieti omenesti. Din acest punct de vedere consideram ca acest produs merita a fi folosit.

Daca se astupa cosul de fum?

Smoky a fost testat la Facultatea de Mecanica Catedra de Termotehnica si Mecanica Fluidelor din Brasov, printr-un studiu denumit: “Determinarea caracteristicilor functionale ale turbinei de vant Smoky”. In urma studierii acestui produs au fost masurate si transpuse in tabele de valori iar apoi in grafice, valori ale debitului de aer aspirat, masuratorile pe un sistem real de evacuare al gazelor arse, au relevat faptul ca la o viteza a vantului de 1,8 m/s (6,48 Km/h) debitul de gaze arse evacuat a fost cu 8% mai mare decat in cazul tirajului natural al hornului. In plus, spatiul dintre palele turbinei este dimensionat astfel incat suprafata de evacuare a turbinei Smoky este mai mare decat suprafata de evacuare a cosului de fum pe care se monteaza.

Stiati ca…..

• O turbina SMOKY cu diametrul de 300 mm evacueaza 17,67 mc/h la o viteza a vantului de 6,48 Km/h.
• O casa trebuie sa aiba o valoare de aerisire de minimum 0,42 mc/minut aer proaspat de persoana.
• Aerul dintr-o baie de 9 mc, este schimbat de 5 ori intro ora.
• O SINGURA MICROCENTRALA elimina prin peretele constructiei, în directia ferestrelor vecinilor ZILNIC  7 x  15 mc gaze de ardere, respectiv 105 m3 gaze de ardere in fiecare zi de iarna.
• Pentru functionarea in siguranta a instalatiilor de incalzire este necesara ventilarea naturala sau mecanica.
• 12% din incendii sunt cauzate de de cosurile de fum necuratate sau neprotejate impotriva vantului.
• Societatile de distributie a gazelor naturale recomanda montarea de dispozitive anti-vant pe hornuri.
• Aproape in fiecare zi Serviciul de Ambulanta este solicitat pentru cazuri de asfixiere cu monoxid de carbon.
• Intoxicatia cu monoxid sau dioxid de carbon are loc atunci cand aerisirea casei este aproape inexistenta iar aerul din camera este consumat de sobe, centrale termice, seminee, etc.
• Criticul literar Laurentiu Ulici a incetat din viata in urma unei intoxicatii cu monoxid de carbon, in noaptea de miercuri spre joi (15-16 noiembrie.2000). Ulici a fost gasit mort, joi, in jurul orei 9.00, intr-o locuinta din comuna Pârau, judetul Brasov. Alaturi de el a murit si soferul sau.
• Constantin Popescu si Liviu Retezeanu, antrenorul secund, respectiv medicul unei grupe de fotbalisti juniori de la Dinamo, au murit in vila Alina din Busteni, unde se aflau in cantonament. Tragedia a fost provocata de intoxicatia cu monoxid de carbon.

Nu uitati…!

• Fiecare locuinta are nevoie de o ventilatie adecvata 0,42 mc/h de persoana aer proaspat.
• Folositi forta vantului (Smokypentru aerisirea casei dvs.
• Folositi forta vantului (Smokypentru evacuarea eficienta a gazelor arse din horn.
• Ventilatia (aerisirea) este un atu al vietii sanatoase.

0
    0
    Cosul tau
    Cosul tau este golInapoi in magazin